Kremalı Fırında patlıcan musakka Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kremalı Fırında patlıcan musakka tarifi
  • Malzemeler

    • 3-4 adet patlıcan
    • 1 adet soğan
    • Karabiber ve tuz
    • Kırmızı pul biber
    • Kimyon
    • 300 gram kıyma
    • 2-3 adet domates
    • Sos için
    • 50 gram tereyağ
    • 1 bardak krema
    • 2 yemek kaşığı un
    • Üstü için
    • Kaşar peyiniri
  • Yapılışı

    1. Patlıcanlar yuvarlak yuvarlak dilimlenip tuzlu suda yarım saat bekletilir.Daha sonra kızartılır.Havlu kağıt serili bir tepside yağı alınır.

      Başka bir yerde soğanlar yemekli doğranır.Bir iki dakka sotelenip kıyma ilave edilir.

      Domatesler yemeklik doğranıp ilave edilir.Tuz ve karabiber pul biber kimyon ilave edilir.

      Patlıcanlar bir kat borcama dizilir.Kıymalı harç yayılıp ikinci sıra patlıcanlar dizilir.

      Küçük bir tavada tereyağı eritilip un konur.Kremada eklenip karıştırılıp pişirilip patlıcanların üzerine dökülür.

      Patlıcanlar bu sosu çekene kadar fırında pişirilir.Çıkar çıkmaz kaşar rendesi ile kaplanıp sıcak servis edilir.Afiyet olsun.