Domates Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 50 g (2 çorba kaşığı) domates salçası
    • 2 adet soğan (doğranmış)
    • 25 g (Yarım çorba kaşığı) tereyağı
    • 1 diş dövülmüş sarımsak
    • 1 çorba kaşığı maydanoz ve dereotu karışımı
    • Tuz ve karabiber
    • 2 havuç (dilimlenmiş)
    • 1.5 litre su
  • Yapılışı

    1. Doğranmış soğanları kapaksız olarak tencerede altın sarısı olana kadar, 2 dakika sote edin.

      Domates salçasını, sarımsağı, maydanozu, dereotunu, ve ince ince dilimlenmiş havuçları ekleyin.

      Tencereye 1,5 litre su doldurun ve basıncını ayarlayarak 10 dakika pişirin. Buharı yavaş yavaş serbest bırakın.

      2 çorba kaşığı mısır unu ve biraz suyla bir karışım yapın ve bunu tenceredeki çorbaya ekleyerek koyulaşmasını sağlayın.