Sığır pirzolası tarifi
  • Malzemeler

    • 4 kalem sığır pirzolası
    • 125 gram yoğurt
    • 1 çay bardağı elma sirkesi
    • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet acı kırmızı biber
    • 1 baş soğan
    • 3 diş sarımsak
    • 4 adet taze nana
    • 1 çorba kaşığı kekik
    • Yeiterince tuz biber
  • Yapılışı

    1. Yoğurdu sirkeyi ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını çatalla çırparak karıştırın.

      Damak tadınıza göre tuzunu biberi ekin.

      Kırmızı biberi uzunlamasına ikiye bölün.

      Tohumlarını çıkarıp ince ince kıyın.Soğanı ayıklayıp ince dilimleyin.

      Biberi ve soğanı yoğurtlu karışıma ilave edip karıştırın.

      Sarmısakları ayılayın.Nane yapraklarını ince kıyın.Sarmısak ve kekikle yoğurtlu karışımı ekleyin.

      Çukurca bir kaba pirzolaları koyup karıştırın.Buzdolabında 1 saat bekletin.

      Izgaranızı kızdırın.Zeytinyağı ile hafifçe yağlayıp pirzolaları dizin.

      Harlı ateşte iki tarafını kızartıp öldürün.

      Sonra kısıp gene her iki tarafını 5 dk. pişirin.Izgarada domates ve biberleride kızartıp servis edin.