Ev ekmeği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg un
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 3 çorba kaşığı margarin
    • 1 paket yaş maya
    • Bir miktar tuz ve su
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 2 adet yumurta sarısı
  • Yapılışı

    1. Unu geniş bir kaba koyalım.Havuz şeklşnde açıp oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağı tuzu mayayı suyu ve şekeri koyup yoğuralım.

      Dinlenemeye bırakalım.

      Hamurdan büyük parçalar alıp küçük bir tabak görüntüsü alana dek merdane ile açalım.

      Bir bıçağın ucu ile ekmekleri belirli aralıklarla iki daire çizelim.

      Yumurta sarısını çırpıp ekmeklerin üzerine sürüp pembeleşene dek pişirelim.

      Özbek mutfağı tarifidir.