Kıtırlı Köfte tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo Kıyma
    • 2 Dilim Bayat Ekmek
    • Karabiber ve tuz
    • 4 Adet büyük boy patates
    • Yarım kilo yoğurt
    • 2 Yemek kaşığı salça
    • 2 Yemek kaşığı sıvı yağ
    • Kızartma için sıvı yağ
    • 1 Çay bardağı su
  • Yapılışı

    1. Kıyma, ekmek, tuz, karabiber yoğrularak köfte yapılır. Bu harçtan minik parçalar alınarak meşe şeklinde köfteler hazırlanır.

      4 adet patates soyularak rendenin iri kısmı ile rendelenir. Kızgın yağda önce rendelenmiş patatesler daha sonra yuvarlak olarak hazırlanmış köfteler kızartılır.

      2 yemek kaşığı yağ , salça, bir tutam tuz ve bir tutam karabiber biraz kavrulur. Üzerine bir çay bardağı su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.

      Yoğurt çırpılarak pütürsüz hale getirilir. Servis tabağına önce patates üzerine köfteler ilave edilir.

      Bunların üzerine yoğurt ve onun üzerinede salçalı sos gezdirilir. Afiyet olsun