Maydanozlu etli kuru fasülye Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Maydanozlu etli kuru fasülye  tarifi
  • Malzemeler

    • 2 yemek kaşığı tereyağ
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
    • 200 gram kuşbaşı et
    • 300 gram kuru fasülye
    • 2 adet soğan, doğranmış
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 su bardağı zeytinyağı
    • Kıyılmış maydanoz
  • Yapılışı

    1. Bir gece önceden fasülyelerinizi suya koyun.

      Ertesi gün bir tencerede yağla birlikte etleri mühürleyin.Suyun çektikten sonra soğanları ile de 3-4 dakika kavurun.Sonra domates ve biber salçalarınıda ekleyin.Dilerseniz salça yerine domates püreside ekleyebilirsiniz.

      2-3 dk. salçaların kokusu çıkınca fasülyeleri de ekleyip tuz ve karabiberini ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın.

      Fasülyeler ve et iyice yumuşayınca yemeğinizi bir müddet dinlendirip kıyılmış maydanoz ile servis edin.Afiyet olsun.