Mercimek yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • 300 gram mercimek
    • 2 su bardağı domates püresi
    • 2 soğan, doğranmış
    • Soyulmuş 2 diş sarımsak
    • ½ bardak zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 2 adet defne yaprağı
    • Tuz, karabiber
    • Havuç şeritler halinde kesilmiş
    • Kıyılmış dereotu
  • Yapılışı

    1. Mercimekleri 4-5 dakika kaynar suda haşlayıp kara suyunu süzün.

      1 litre kaynar su, soğan ve sarımsak ekleyip ve 30-35 dakika kadar orta ateşte pişirin.

      Daha sonra yağ, kekik, defne yaprağı, tuz, biberide ekleyip ve mercimeğide ekleyip 15 dakika daha pişirin.

      Sarmısak ve defne yaprağını çıkarıp havuç ve dereotu ile süsleyip servis edin.Afiyet olsun.