Kremalı rulo tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 6-8 kişi için
    • 400 gram un
    • 1 / 2 bardak süt
    • Bir tutam tuz
    • sızma zeytinyağı
    • Krema için
    • 75 gram şeker
    • 40 gram un
    • 1 / 2 lt süt
    • 4 yumurta
    • 1 adet vanilya çubuğu
    • garnitür için
    • kayısı reçeli
    • şeker
    • tarçın
  • Yapılışı

    1. Hamur için , bir kapta un, süt, bir tutam tuz ve bir bardak yağı iyice karışana kadar elle yoğurun.Üstünü kapatıp ve 2-3 saat bekletin.

      Pasta kreması için, vanilya çubuğu içini açıp süt ile bir tencereye koyup kaynatın.

      Bir kapta da sürekli karıştırarak biraz soğuk süt ile , unu ve şekeri karıştırın. 4 yumurtayı ekleyin ve iyice çırpın.Sıcak kayanayan tenceredeki süt içine ekleyip koyulaştırın.

      Oklava ile 10 cm uzunluğunda parçaları uzun boru şekline geitrin.Yağda kızartın.

      Rulolar içine pasta kreması sıkma torbası ile kremayı doldurup üzerini şeker tarçın veya reçelle süsleyip servis edin.Afiyet olsun.