Soğanlı Et yahni tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo yağsız koyun eti veya körpe dana eti
    • 30 adet küçük soğan
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 2 orta boy domates
    • 2 kaşık yağ
    • Yeterince tuz su ve kimyon
  • Yapılışı

    1. 1. Et kuşbaşı doğranır, yıkanır ve suyu süzülür.
      2. Tencereye iki kaşık yağ ve kuşbaşı etler konur. Ağzı açık olarak suyunu çekinceye kadar kavrulur.
      3. Üzerine bir tatlı kaşığı salça ilavesiyle bir iki dakika kadar yine kavrulur, kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler ilave edilir, domatesler iyice öldürülünceye kadar ateşte tutulur.
      4. Bunların üzerine bir bardak su ve tuz katılır, karıştırılır, kapağı kapatılır, hafif ateşte pişmeye bırakılır.
      5. Etlerden biri parmak arasına alınır, henüz yumuşamadan -yarı pişmiş bir halde iken- içerisine soyulmuş küçük soğanlar atılır, karıştırılır, tekrar kapağı kapatılır, pişirmeye devam edilir. Ara sıra da karıştırılır. Et ve soğanlar pişince ateşten alınır.
      Tabaklara servis yaparken üzerlerine kimyon, karabiber ve kıyılmış maydanoz ekilir.