Pasta  tarifi
  • Malzemeler

    • 10 adet yumurta
    • 12 yemek kaşığı toz şeker
    • 15 yemek kaşığı beyaz un
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 125 g (1 paket) yumuşak tereyağı
    • 1 paket vanilya
    • krema için
    • 500 ml sıvı pasta krema
    • 125 gram yumuşak tereyağı (oda sıcaklığında)
    • 300 gram beyaz çikolata
    • 5 yemek kaşığı süt tozu
    • pudra şekeri
    • şurubu
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 bardak su
    • vanilya isteğe bağlı
    • Dekorasyon için
    • hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Fırınınızı 180 derecede çalıştırın.Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.İki katına çıkarak krema haline gelsin.

      Başka bir yerde un kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin.

      En son tereyağınıda ekleyip çapı 25-27 cm olan pasta kalıbınıza dökün.Fırın kağıdı koyun ve yağlayıp unlayın ki pastanın keki kolayca çıksın.

      Fırından çıkıp soğuyunca 4 parçaya pastanın keki kesilir.

      Bu arada şurubumuz için ocakta suda şekeri eritip pişirip dilerseniz vanilya da katın.

      Krema içinse krema ve tereyağını çırpın. Benmari usulu bir kapta beyaz çikolatayı eritin.Çikolata iyice eriyince ateşten alıp içine süt tozunu ilave edip çırpın.

      Çikolata soğuyunca krema ve tereyağı ile çırpın.Tat oranına göre kremanın içine pudra şekeri ilave edebilirsiniz.

      Pastamız için bir kat keki koyup 1/4 şurubu üzerine gezdirip keki yumuşatalım.Sonra 1/4 kremayı koyun.Üstüne ikinci katı koyun.Bu şekilde tüm katları bitirip pastamızı krema ile sıvıyıp en üstünede hindistan cevizi bolca serpelim.

      Dilerseniz üstü için artan krema ile bir parça bisküvi ezip top haline getirip hindistan cevizine bulayıp süsleyebilir yada hazır hindistancevizli toplar alabilirsiniz.

      Süslemek için muzda kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.