Kısır tarifi
  • Malzemeler

    • Bir kase ince bulgur
    • 1 su bardağı sıcak su
    • 4 diş sarımsak
    • Tuz
    • Nar ekşisi
    • Limon
    • 2-3 adet domates
    • Karabiber
    • Kimyon
    • Pulbiber
    • 2-3 dal taze soğan
    • 1 demet maydanoz
    • Salça
    • Zeytinyağı
  • Yapılışı

    1. İnce bulgurumuzu sıcak su ile ıslatırız.Onlar su içinde şişerken taze soğanları ince ince kesin.Suyunu çeken ince bulgurlara karıştırın.

      Sarmısakları bıçağın ucu ile ezip kesiyoruz.Domateslerin kabuklarını soyup minik minik kesiyoruz.

      Sonra baharatlarımızı ekleyip salçamızı, zeytinyağı ,limon suyu, nar ekşisini ekleyip bir güzel yoğuruyoruz.