Bezelyeli mücver tarifi
  • Malzemeler

    • 5 adet yumurta
    • 1 adet iri patates
    • 1 demet taze soğan
    • 4 çorba kaşığı un
    • Yarım demet maydanoz
    • Yarım demet dereotu
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Yarım kilo taze bezelye
    • Yeterince tuz karabiber
  • Yapılışı

    1. Bezelyelerin üçte ikisini ve patatesi soyduktan sonra beraberce haşlayın.Çatallla bezelye ve patatesi ezin.

      Ezdiğiniz patates ve bezelye ile çukur bir kapta yumurtaları karıştırın.

      Dereotu ve maydanozu yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.Yumurtalı püreye ilave edin.Yavaş yavaş unuda katın.Tuzunu karabiberini ekip çatalla ezerek bütünleştirin.

      Tavanın içine yağı koyup ocakta kızdırın.Yaptığınız karışımın içine kalan bezelyleride katıp karıştırıp kaşıkla alıp kızgın yağa atın.

      Altı üstü pembeleşince havlu kağıt üzerine alın.Sıcak olarak bezelyeli mücverleri servis edin.Afiyet olsun.