Kıymalı börek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo un
    • Yarım kilo kıyma
    • 3 adet soğan
    • 200 gram margarin
    • Bir miktar tuz
    • Karabiber
    • Bir miktar su hamur açmak için
    • 2 adet yumurta sarısı
  • Yapılışı

    1. Unu havuz şeklinde açıp içine su ve tuz ilave edin.Üzerine temiz ve nemli bir bez örtüp dinlenmeye bırakın.

      Soğanları küçük küçük doğrayıp yağda pembeleştirelim.Kıymayı tuzu ve karabiberi ilave edelim.

      Hamuru orta büyüklükte parçalara ayırıp oklava ile açalım.

      Yemek tabağı büyüklüğünde olması yeterlidir.
      Yufkanın içine hazırladığımız içten koyup ay şeklinde kenarları açılmayavak şekilde kapatın.İstediğiniz şekli verebilirsiniz.

      Yağlı tepsiye börekleri yerleştirip üzerine fırçayla yumurta sarısı sürelim.Böreği fırına sürüp üzerleri pembeleşene kadar pişirin.Afiyet olsun.