Güllü üzümlü lokum tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Güllü üzümlü lokum tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 3 çorba kaşığı jelatin
    • 3 yemek kaşığı şeker
    • 1 yk.patates nişastası
    • 5 tatlı kaşığı gülsuyu
    • 3 / 4 kara üzüm suyu
    • bitkisel yağ
    • pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Antep fıstıklarını biraz suda 2-3 dk. haşlayıp kabuklarını çıkartın.

      Jelatini yarım bardak suda eritin.15 dk bekletin.

      Başka bir kapta nişasta ile 4 yemek kaşığı suyu çırpın.

      Tencerede üzüm suyu gülsuyu ve şekeri 2 bardak su ile karıştırın.Şeker eiriyince nişastayıda katın ve 7-10 dakika karıştırın.Koyulaşınca jelatini de ekleyip bir iki karıştırıp ocaktan indirin.

      Üzeri yağlanmış bir yağlı kağıt üzerine döküp tepsiye dökün.üzerlerine antepfıstıklarını gezdirin.Sonra 3-4 saat dolabta bekletin.

      Küp küp kesip pudra şekerine dilerseniz bulayıp servis edin.Afiyet olsun.