Patatesli kremalı çorba Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Patatesli kremalı çorba tarifi
  • Malzemeler

    • 1 litre su
    • 2-3 adet patates
    • 2 sap pırasa
    • 1 tatlı sarı biber
    • 150 gram peynir
    • 200 ml krema
    • kekik birkaç dal
    • 1 defne yaprağı
    • yenibahar
    • kırmızı biber
    • beyaz toz biber
    • tuz
  • Yapılışı

    1. Pırasanın sadece beyaz kısmını keselim.Bir tencere içinde yağda 5-6 dakika pişirip kestiğimiz biberide ekliyelim.

      Patatesleri soyup kesip,kekik, defne yaprağı, yenibahar ile 3 dakika karıştırıp soteleyelim. En son suyu döküp, bir taşım kaynatıp 30 dakika orta ateşte pişirin.

      Defne yaprağını çıkarıp,pürüzsüz olana dek blendırdan geçirin.Peynir, kırmızı biber, tuz ve beyaz biber ile kremayı ekleyip,çorbayı kaynatın.

      Ateşten alın, sıcakken tabaklara döküp hemen servis yapın.