Meyveli cheesecake  tarifi
  • Malzemeler

    • Alt taban için
    • 2 su bardağı ince bisküvi kırıntısı
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 6 yemek kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyağı
    • İç krema için
    • Oda sıcaklığında 1 kilo krem ??peynir,
    • 1.5 su bardağı şeker
    • Oda sıcaklığında 5 bütün büyük yumurta,
    • Oda sıcaklığında 2 büyük yumurta sarısı,
    • 1 / 4 su bardağı ekşi krema
    • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi
    • 1.5 tatlı kaşığı saf vanilya özü
    • tencerenin kenarlarına fırçayla biraz tereyağı veya yağ
    • Dekorasyoniçin
    • 1 su bardağı çilek marmelatı
    • Meyveler
  • Yapılışı

    1. Bisküvi şeker tarçın ve tareyağını iyicene karıştırıp kelepçeli kalıbın altına güzelce tart hamuru gibi bastırarak döşeyin.Kelepçeli kalıbın altını sıkıca folya ile kaplayın.

      Krem peynir, yaklaşık 45 saniye boyunca pürüzsüz olana dek düşük hızda çırpın.Orta hızda şekeri ekleyin.Önce 2 yumurta sarısını ekleyin.Sonra diğer yumurtaları kırın.

      Limon kabuğu rendesi, vanilya ve ekşi kremayıda ekleyip çırpın.Cheesecake kremasını bisküvilerin üzerine dökün.Güzelce düzelterek ysyın.

      Cheesecake kelepçeli kalıbını içi su dolu bir fırın tepsisine yerleştirin.

      15 dakika en yüksek ısıda sonra ise 180 derecede 1 saat 15 dk. kadar pişirin.Fırını kapatın ama 2 saat dolmadan cheesecaki çıkarmayın ki çatlamasın.

      Bir gece veya en az 4 saat dolapta bekletin.

      Servisten önce marmelatı güzelce yayıp meyvelerle süsleyin.Afiyet olsun.