Zeytinyağlı dolma içi hazırlama Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Zeytinyağlı dolma içi hazırlama tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo dolmalık biber
    • 300 gram pirinç
    • 1 bardak zeytinyağı
    • 3 adet domates
    • 5 adet soğan
    • 1 kaşık şeker
    • 1 kaşık fıstık
    • 1 kaşık üzüm
    • Maydanoz
    • Nane dereotu
    • Baharatlar
  • Yapılışı

    1. Soğanları soyup kare kara doğrayıp yemeklik orta büyüklükte bir tencereye koyun.

      Fıstığı yıkayıp soğana ilave edin.

      Yağınıda koyup hepsini ateşte hafif pembeleşlinceye kadar kavurun.

      Pirinci ayıklayıp yıkayıp 20 dk. kadar el dayanabilecek kadar sıcak suda ıslatın.

      Fıstıklar hafif pembeleşince suyunu süzüp pirinci ilave edin.

      Kevgirle karıştırıp pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.

      Üzerine şekeri üzümü tuzu koyun.Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar orta hararetli ateşte pişirin.

      Ateşten alınca baharatlarını maydanoz nane dereotu kıyarak koyun.

      Limon suyunu da koyup hepsinin birden karıştırın.Sonra istediğiniz malzemenin içine koyup doldurun.