Portakallı tart tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram un (2.5 su bardağı)
    • 125 gram sana yağı
    • 1 yumurta
    • 50 gram kavrulmuş çekilmiş fındık
    • 100 gram pudra şekeri
    • Bir çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
    • Bir çay kaşığı dolusu kabartma tozu
    • Krema için
    • 125 gram margarin
    • 150 gram pudra şekeri (1 su bardağı)
    • 2 çorba kaşığı süt
    • Biraz vanilya
  • Yapılışı

    1. Tart hamuru için öncelikle kuru malzemeleri yani unu kabartma tozu ile biryerde eleyin.

      Ortasına yağ ve şekeri elle ovarak krem haline getirin.Yumurta portakal kabuğu rendesi fındık ilave edin.Hepsini unla birlikte karıştırıp tart hamurunu hazırlayın.

      Hamuru yağlanmış tart kalıbına yarım santim kalınlığında yerleştirin.Orta hararetli fırında pişirin.

      Kalıptan ılıkken çıkarın.Soğutun.Üzerine krema ve portakal ile süsleyin.

      Krema içinse elinizle margarini yumuşatıp pudra şekeri ilave edin.Krem haline gelmeli.Sonra süt ve vanilya ekleyin.