Çilekli pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 8 yumurta
    • 250 gram un(2.5 su bardağı)
    • 250 gram pudra şekeri(2 su bardağından biraz az)
    • Bir çay kaşığı limon kabuğu rendesi
    • Yarım limon suyu
    • 500 gram çilek
    • Krema için
    • 1 bardak süt
    • 1 çorba kaşığı un
    • 6 çorba kaşığı toz şeker
    • 2 yumurta
    • Biraz vanilya
    • 250 gram margarin
    • Likörlü şurup
    • Bir bardak su
    • Yarım bardak şeker
    • Muz likörü
  • Yapılışı

    1. Bir tencere içine yumurtalar şeker konur.Yoğurt kıvamında koyulaşıncaya kadar çırpılır.

      Elenmiş un limon kabuğu rendesi limon suyu ilave edilir.Hafifçe karıştırılır.

      Yuvarlak yağlanmış kalıba hamur konur.Orta hararette pişirilir.


      Kalıptan çıkartılıp soğutulur.Ortadan ikiye kesilir.Her parçası likörlü şurup ile ıslatılır.Arzuya göre normal şurup kullanılır.

      Diğer pandispanya parçası üzerine kapatılıp krema her tarafa güzelce sürülür.Çileklerle süslenir.


      Kremayı hazırlamak için tencerede şeker un yumurta konup çırpılır.Süt sıcak olarak yavaş yavaş ilave edilir.Ateşe konup devamlı karıştırılır.Kaynayınca ateşten alınıp soğutulur.Margarinde yumuşayıncaya kadar karıştırılır.

      Sonra soğuyan kremanın içine ilave edilir.En son vanilya konur.Çırpılıp krema haline getirilir.

      Likörlü şurup için su ve şeker kaynatılır.B ir kadeh muz likörü ilave edilip soğutulur.Arzuya göre likörü ilave edip etmemek değişebilir.