Bal Kabaklı Armutlu Tatlı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Bal Kabaklı Armutlu Tatlı tarifi
  • Malzemeler

    • Tart Hamuru için
    • 125 gram tereyağı
    • 225 gram un
    • 1/2 çorba kaşığı şeker
    • 4-5 çorba kaşığı su
    • Balkabaklı Armut Karışımı (İçi)
    • 250 gram balkabağı kabuksuz
    • 2 armut
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 4 çorba kaşığı tepeleme şeker
    • 2 yumurta
  • Yapılışı

    1. Buzdolabında tuttuğmuz çok soğuk olduğuna inandığımız tereyağını bıçakla 4-5 parçaya ayırın.Robotunuza yerşleştirin. Eğer elinizi kullanacaksınız asla avcunuzla değil parmaklarınızla yapın.Çünkü yağ yumuşamaması gerekiyor.Ardından unu koyun.Çok az şekeri ilave edin.Ardından robotta karıştırın.Ne zamanki tereyağı küçük küçük dağılıyo ardından yavaş yavaş suyu ekliyin.1 dk sonra hamuru çıkartıp tezgaha alın.Elinizle bir şekle getirin buzdolabında yarımsaat bekletin.
      Ardından azıcık un ve şekerle açın.(Büyük merdane ile)Pişiriceğimiz kaba yerleştirin.Artan kenarları çıkarın.

      İçi İçin
      Balkabağı ve armutu bir tencereye koyup pişirin.Ardından içine 2 yumurta ekleyin.Biraz şeker ve tarçın ekleyip karıştırın.
      Bu karışımı da hamurun içine yerleştirin.175 derecelik fırında 40-45 dk.pişirin.