Badem Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 3 çorba kaşığı un
    • 2 çorba kaşığı süt
    • 2 su bardağı et suyu
    • 1 su bardağı dövülmüş toz badem
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 adet limon suyu
    • 1 çorba kaşığı kırmızı biber
    • tuz
    • Süslemek için Badem
  • Yapılışı

    1. Tereyağından yarım çorba kaşığı ayırın.Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı unla kavurun.Toz bademi ilave edin. Birkaç kez çevirip, yavaş yavaş iki su bardağı soğuk et suyu ekleyin.
      Pürüzsüz bir kıvama geline dek karıştırın.Sütün tamamını ilave edin.Kısı ateşte 10 dk. pişirin.Bu arada limon suyunu, yumrta sarısı ile çırpın.Çorbadan kepçeyle alıp, karışımı ılıtın.Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyin.Kaynayınca tencereyi ocaktan alın.
      Artan yarım çorba kaşığı tereyğı ile 1 çorba kaşığı kırmızı toz biberi kızdırın.Çorbanın üzerine gezdirin.Bademle süsleyip servis yapın.