Ispanaklı Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 Yumurta
    • 2 Su bardağı un
    • 1.5 Su bardağı toz şeker
    • 1/2 Su bardağı sıvı yağ
    • 1/2 Su bardağı ıspanak (rondoda çekilmiş olarak)
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
  • Yapılışı

    1. Ispanağı yıkayıp doğrayın ve püre haline gelene kadar rondoda çevirin.

      Bir kapta yumurtaları şeker ile kar gibi olana kadar çarpın.Üzerine sıvı yağ ve ıspanağı ilave edin ve iyice karıştırın.

      Un , vanilya ve kabartma tozu da ilave edin, kaşıkla karıştırmaya devam edin. Önceden yağlanmış kek kalıbına döküp orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

      Soğuduktan sonra kek kalıbından çıkarıp servis edin.Afiyet olsun.