Talaş Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 300 gram kuşbaşı kuzu eti
    • 2 adet soğan
    • 10 adet milföy hamuru
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 2 yemek kaşığı margarin
    • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Etleri yıkayıp tencereye alın. Kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.

      Margarini ekleyip halka şeklinde doğradığınız soğanları ekleyip kavrulunca ateşten alın. İçine tuz ve karabiber ekleyin. Soğumaya bırakın.

      Oda sıcaklığında yumuşamış milföy hamurlarından 8 adetinin ortasına bu harcı paylaştırıp bohça şeklinde kapatın. Kapattığınız taraf alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.

      Kalan hamurlardan yaprak, çiçek şeklinde keserek hamurların üzerine yerleştirin.

      Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında pembe renkte kızartın. Sıcak olarak servis yapın.