Poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 125 gram margarin
    • 1 Çay bardağı sıvı yağ
    • 1 Su bardağı yoğurt
    • 5 Su bardağı un
    • 1 Çay kaşığı karbonat
    • 1 Çorba kaşığı limon suyu
    • 3 yumurta
    • 1 Tatlı kaşığı tuz
    • İçi için
    • 200 gram beyaz peynir
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 Yumurta akı
  • Yapılışı

    1. Peynir rendelenip, kıyılmış maydanoz ve içine 1 yumurta akı katıp içi hazırlanmış olur.

      Derin bir kapta elenmiş una margarini yedirin. ortasını açarak sıvı yağ, yoğurt, 2 yumurta, limon suyunda eritilmiş karbonat ve tuz katıp hamur yapınız.iki ceviz büyüklüğünde parçalar alıp 1 cm. kalınlığında yuvarlak olarak açın. Ortasına hazırlamış olduğunuz içten koyup, kenarından tutup diğer kenarının üstüne kapatın ve 4 parmağınızla yapışacak kadar hafif bastırın. Hamurun hepsini böyle yaptıktan sonra yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin sonra da üzerlerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz yumurta sarıları kurumadan üzerine de susam veya çörek otu serpebilirsiniz.

      Orta hararetli fırında pişirin.