Krep Süzet tarifi
  • Malzemeler

    • 4 yumurta
    • 6 Çorba kaşığı un
    • 2.5 Su bardağı süt
    • Yarım paket vanilya
    • 1 Çay kaşığı limon kabuğu rendesi
    • Bir fiske tuz
    • 1 Tatlı kaşığı margarin
    • 1 Çorba kaşığı pudra şekeri
    • 3-4 Çorba kaşığı marmelat
    • 3-4 Çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Derin bir kasede yumurtaları kırınız. Un, vanilya, limon kabuğu rendesi, tuz ve eritilmiş margarin karıştırarak iyice eziniz. Sütü azar azar ilave ederek yediriniz.çok cıvık bir hamur olacak.

      Orta boy bir yağsız tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın. bulamaçtan bir kepçe alıp tavaya çabucak dökün. Tavayı sallayarak ve meyilli hareket ettirerek tava içinde yayılmasını sağlayın. Hafif hararetli ısıda açık pembe renkte olacak şekilde pişirin ve kenarlarını yapışmışsa tavadan kurtararak ters çevirin, (bunun kolay yolu; tavayı bir hareketle yukarı doğru zıplatarak ters dönmesini sağlamak en iyisidir.)diğer tarafını da anı pişirdikten sonra kalan hamuru da bitene kadar aynı pişirin.

      Kreplerin iç yüzeyine marmelat sürüp rulo yapın. Servis tabağına koyup üstüne pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis yapın.

      Afiyet olsun