Çiğ Börek tarifi
  • Malzemeler

    • 4 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • su
    • İçi için
    • 250 gram kıyma
    • 1 adet İri baş kuru soğan
    • ½ demet maydanoz
    • tuz
    • karabiber
    • yarım çay bardağı su
    • Kızartma için
    • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Önce kuru soğan rendelenir veya küçük küçük doğranır. Kıyma, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırılır içine yarım çay bardağı su konur.

      Una tuz katılır ve azar azar su ilave ederek yoğurulur, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Limon büyüklüğünde parçalara bölünerek oklava ile daire şeklinde yaklaşık 10 - 15cm. çapında bir hamur açılır.

      Hazırlanan börek harcından yeteri kadar içine konur ve dairenin yarısı diğer yarısının üzerine kapatılır. Kenarları bir çay tabağı ile veya kapatma tırtılı ile kesilir.

      Hamurun hepsi hazırlandıktan sonra tavada kızdırılmış yağa atılarak iki tarafı da pişirilir.

      Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun...

      Not: Kıymalı istenmez ise; içine peynir ve maydanoz karışımı da konulabilir.