Havuçlu Fıstıklı Pilav Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Havuçlu Fıstıklı Pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı pirinç
    • 3 su bardağı su
    • 1 orta kuru boy soğan
    • 1 çarliston biber
    • 2 havuç
    • Bir miktar dolma fıstığı ve kuş üzümü
    • 1 çorba kaşığı tereyağ
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 domates veya 1çorba kaşığı salça
  • Yapılışı

    1. Tereyağını eritip, fıstıkları ve küçük küçük doğradığınız soğanı ilave edin. Rendelenmiş havuç ve doğranmış çarliston biberide ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış, ayıklanmış kuş üzümlerinide katın. Bir tatlı kaşığı toz şeker, biraz tarçın ve varsa doğranmış domates, yoksa salça ekleyin. Tuzlu suda yarım saat beklettiğiniz pirinçleride yıkayıp, suyla birlikte tencereye alın.Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pişirin.
      Not:Pirinçlere tencerede koyacağınız su miktarı pirinçleri azcık örtecek şekilde olmalıdır.