Kestaneli pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 su bardağı pirinç
    • 2 yemek kaşığı Tereyağ
    • 10 -15 adet közlenmiş(kabukları soyulmuş ve doğranmış kestane)
    • 2.5 su bardağı kaynamış su
    • Yeteri kadar tuz
  • Yapılışı

    1. Pirinçleri yıkayıp sıcak suda 45 dakika bekletin.

      2 yemek kaşığı tereyağını teflon tencereye koyun. Yağ eriyince pirinçlerin suyunu süzüp tencereye koyup şeffaflaşana kadar kavurun. 2,5 bardak kaynamış suyu ilave edin, ufalanmış kestaneleri ve tuzu da ekleyip pilav kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kâğıt havlu kapatıp 15 dakika demlendirerek servis yapın.