Peynir Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 50 gram Tereyağ
    • 50 gram un
    • 1 litre yağsız et suyu
    • Peynir
    • 2 yumurta sarısı
    • 50 gram ekşi krema
    • maydanoz
    • biber
    • hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Bir tencerede tereyağını eritip, unu kavurun.
      Karıştırmaya devam ederken , sıcak suyu dökün.

      Sarımsak ve rendelenmiş hindistan cevizini ekleyin, bir taşım kaynatın ve tüm rendelenmiş peyniri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sonra peynir eriyence ve çorba hazırdır.

      2 yumurtanın sarısı, ekşi krema ile çırpılıp çorbaya karıştırılır.

      Çorbayı süslemek için peynir ve kıyılmış maydanoz ve kızarmış ekmek kırıntıları ile süsleyin.Rendelenmiş sarımsak ilave edin.Sıcak olarak servis edin.Afiyet olsun.