Çikolatalı dondurma tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yumurta (yumurta sarısı)
    • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 1.5 su bardağı şeker
    • 120 gram çikolata
    • 3 yemek kaşığı su
    • 6 yemek kaşığı yağlı krema
  • Yapılışı

    1. En düşük sıcaklıkta dondurucunuzu ayarlayın. Yumurta sarıları ve şekeri birlikte çırpın, tahta bir kaşıkla karıştırarak, yavaş yavaş incecik akıtarak kaynar sütü dökün.

      Temiz bir tencerenin içinde koyulaşıncaya kadar hafif ateşte pişirin.Soğumasını bekleyin.

      Bu arada, bir cam kap içinde, çikolata parçalarını kırıp kaynar sulu bir tencere içinde eritin.Kremayı çikolataya ekleyin. Soğutulmuş çikolata kremayla sütlü muhallebiyi çırpıp dondurma kaplarına boşaltın.Dondurucuda dondurun.Afiyet olsun.