Peynir soslu enginarlı börek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Peynir soslu enginarlı börek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kepçe sebze suyu
    • 1 diş sarımsak
    • tuz
    • 2 adet yumurta
    • 80 gram peynir
    • 1 avuç maydanoz
    • 200ml krema
    • Taze nane 1 avuç
    • 45 gram sızma zeytinyağı
    • 300 gram enginar
  • Yapılışı

    1. Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, kıyılmış sarımsak, maydanoz, nane ve küp küp kesilmiş enginar çanaklarını ekleyin.
      5 dakika pişirin, sonra suyu, tuz ve karabiber ekleyip kapağını kapatın ve pişene kadar kısık ateşte pişirin.
      Sonra yarım krema ve yumurtayla birlikte mikserde çırpın.
      Baharatını ayarlayın ve önceden biraz zeytinyağı ile yağlanmış kalıplara dökün.
      Böreğinizi 10-15 dakika pişirin.
      Soğumasını bekleyin.
      Peynir ile kalan kremayı tencerede, ??ısıtın.
      Çok yoğun olursa süt biraz süt ekleyin.

      Servis tabağı üzerinde böreği ters çevirin ve fondü peynir sosunu döküp taze çekilmiş beyaz biber ile süsleyip servis edin.Afiyet olsun.