Meyveli milföylü pratik pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Meyveli milföylü pratik pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket milföy hamuru
    • Meyve (kivi, armut, ananas, çilek , elma ve muz)
    • Kayısı veya şeftali reçeli
    • Şeker
    • Su
    • Limon suyu birkaç damla
    • Krema için
    • 500ml Süt
    • 150 gram şeker
    • 3 yumurta sarısı
    • limon kabuğu
    • 1 adet kabuk tarçın
    • 40 gram mısır nişastası
  • Yapılışı

    1. Milföy hamurlarını merdane ile birleştirip meyveli pasta için alt tabanı elde edin.

      Fırında 220 derecede 12-15 dk. pişirin.

      Krema için sütü tarçın limon kabuğu ve şekerle birlikte kaynatın.Kaynayınca limon kabuğu ve tarçını alın.Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpın.Nişastayı hafif suda eritin.Yavaş yavaş kaynayan süte keleyip çırpıp kremayı pişirin.

      Pişen milföy üzerine kremayı sürüp meyveleri dizin.Daha sonra ateşte su ve şekeri kaynatıp limon suyu damlatıp şerbet yapıp üzeirne gezdirin.Dilerseniz jölede kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.

      Meyve yerine reçelde kullanabilirsiniz.