Sarmısaklı Menemen tarifi
  • Malzemeler

    • 4 Orta boy domates
    • 1 Orta boy soğan
    • 2 Adet sivribiber
    • 2 Adet yumurta
    • 2 Diş sarımsak
    • 3 Yemek kaşığı sıvı yağ
    • Pul biber
    • Karabiber
    • Tuz
    • (Arzuya göre sucuk)
  • Yapılışı

    1. Önce soğanlarımızı ve sivri biberimizi ince ince doğruyoruz.Doğradığımız soğan ve biberleri,orta ateşte sıvı yağımızla beraber pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Soğanlarımız ve biberlerimiz kavrulurken,kabuğunu soyduğumuz domatesleri küp şeklinde doğruyoruz.Domateslerimizi biber ve soğanlarımıza ilave ediyor,beraberce domateslerimizi 10 dk.karıştırarak pişiriyoruz.Daha sonra iki diş sarımsağımızı ince ince doğrayıp,yemeğimizin içine atıyoruz.Ve hemen ardından başka bir kapta çırpmış olduğumuz yumurtaları,menemenimizin üzerine döküyoruz.İsteğe göre pulbiber,karabiber ve tuzumuzu ilave ediyoruz.3 dk.karıştırdıktan sonra yemeğimiz servise hazırdır.Afiyet Olsun.(Sucuk koymak isteyenler soğan ve biberle sucuğu kavurabilirler.)

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan İlhan beye çok teşekkür ederiz.