Islak kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 2 kahve fincanı toz şeker
    • 2 sdet yumurta
    • 1 paket margarin
    • 1 çay bardağı fındık yağı
    • 7 yemek kaşığı kakao
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • Aldığı kadar un
    • Şerbeti için
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı toz şeker
  • Yapılışı

    1. 2 Kahve fincanı toz şeker, 2 adet yumurta, 1 paket margarin, 1 çay bardağı fındık yağı, 7 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu derin bir kapta karıştırılır. Ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar un ilave edilerek yoğrulur.

      Kulak memesi kıvamına gelen hamura yuvarlak şekiller verilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden 170 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika kadar pişirilir. Ayrı bir kapta; 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı toz şeker, şekerler tamamen eriyinceye kadar çırpılarak karıştırılır.

      Kurabiyeler sıcakken, şekerli soğuk süte batırılır ve 4-5 saniye bekletilip servis kabına alınır. Üzeri hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süslenir ve servis yapılır.