Bozcaada Mantısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet yumurta
    • 2 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
    • Un (kulak memesinden daha sert bir hamur olmalı)
    • İç için
    • 1 su bardağı pirinç
    • 1 adet büyük boy soğan
    • Kuru nane
    • Tuz
    • Karabiber
    • 1 çay bardağı su
    • Soğanı kavurmak için
    • Zeytinyağı
  • Yapılışı

    1. Yumurta,su ve tuzu karıştırdıktan sonra unu ekleyerek hafif sert bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuz dinlenirken soğanı küp küp doğruyoruz ve yağda çeviriyoruz. Pirinci ekleyip biraz çevirdikten sonra 1 çay bardağı su ekleyip pirinci kabartıyoruz. Pirinçler soğuduktan sonra baharatları ekliyoruz karıştırıyoruz.

      Hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp bezeler elde ediyoruz. Ve bezelerimizi bıçak sırtı kalınlığında açtıktan sonra büyükçe karelere kesiyoruz ve ortalarına iç harçtan koyup mantı şekli vererek kapatıyoruz.Hazırladığımız mantıları yağladığımız bir tepsiye dizdikten sonra fırına verip üstleri kızarana kadar fırında tutuyoruz ve yemek istediğimiz zaman bir tencerede kaynattığımız yağlı ve tuzlu suyu (et suyu çok lezzetli oluyor.) mantıların üzerine döküyoruz ve tepsinin üzerine bir tepsi örterek mantıları yumuşatıyoruz ve üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökerek veya sade olarak servis ediyoruz.

      Afiyet olsun:)))