Kremalı çikolata soslu minik kekler Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kremalı çikolata soslu minik kekler tarifi
  • Malzemeler

    • 1-1/2 su bardağı un
    • 1-1/2 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1/2 çay kaşığı karbonat
    • 1/8 çay kaşığı tuz
    • 6 yemek kaşığı tereyağı, yumuşatılmış
    • 3/4 su bardağı şeker
    • 2 adetbüyük yumurta
    • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • 3/4 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
    • Krema için
    • 1/2 su bardağı şeker
    • 4 çay kaşığı mısır nişastası
    • Bir fiske tuz
    • 2 su bardağı süt
    • 2 adet büyük yumurta
    • Çikolata sosu için
    • 1-2 paket çikolata
  • Yapılışı

    1. Kremalı sosu hazırlamak için bir tencere içinde şeker, mısır nişastası, tuzu sütü, orta-kısık ateşte karıştırarak pişirin.

      2 yumurtayı çırpıp tencereden biraz süt alıp yumurtalara çırparak karıştırın.Böylece ısıyı eşitleyince yumurtalarıda tencere katıp pişirin.Sosunuz kalınlaştığında bir gece veya 2-3 saat kullanmak üzere dolaba kaldırabilirsiniz.


      Keklerin yapımı için bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu eleyin.

      Tereyağı ve şekeri krema haline gelinceye kadar mikserden geçirin.Sonra yumurta, zeytinyağı ve vanilyayı ilave edin. Çırpıp sonra portakal suyu ve un karışımı ekleyek kekinizi tamamlayın.

      Kek kalıplarınıza döküp önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında 25 dk. pişirin.

      Benmari usulü çikolatanızı eritin.Dilerseniz içine kremada katabilirsiniz.

      amanik kekleri ikiye bölüp ortaya kremalaını sürüp en üstüne çikolata sosunu gezdirin.Afiyet olsun.