Kıymalı anne böreği tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 750 gram beyaz un
    • Ilık su 450-500 ml
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı sirke
    • Hamuru sıvamak için
    • 5-6 yemek kaşığı yağ
    • Dolgu için
    • 500 ile 600 gram kıyma
    • 1 baş kıyılmış soğan veya pırasa
    • Tuz ve karabiber
    • Kekik
  • Yapılışı

    1. Hamur malzemelerini pürüzsüz olana dek yoğurup 4 top olarak bölün. Daha sonra streç ile kaplayıp 15-20 dk. dinlendirin.


      Bu süre zarfında içini hazırlamak için doğranmış soğan kavrulur ve tuz ,kıyma, karabiber karıştırılarak pişirilir.

      Hamur toplarını 20-25 cm. çapında açıp alt ve üstlerini yağlayıp gene streç ile kapatıp 30 dk. bekletin.

      Daha sonra el ve avuç içlerinizi kullanarak yufkları transparan olacak şekilde yuvarlaklığını bozmadan açın.
      Her yufka içine harçtan yerlşetirip rulo şeklinde sarın.Dilerseniz yağlı börek sevenler yağda gezdirebilirler.Sonra ruloları da tepsiye gül böreği yapar gibi ortada başlıyarak sardırın.

      Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapıp etrafına dolayın.

      Önceden ısıtılmış 180 ° C fırında (yaklaşık 30-40 dakika) , koyu altın rengi olana kadar pişirin.

      Fırından çıkarınca, çok hafifçe su serpin, temiz bir bez ile üstünü örtüp biraz bekletin.
      Yoğurt ya da bir salata ile servis yapın!Afiyet olsun.