Balkabağı püreli pratik kek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Balkabağı püreli pratik kek tarifi
  • Malzemeler

    • 175 gram yumuşak tereyağı
    • 1 büyük bardak şeker
    • 2 adetyumurta
    • 100ml ılık süt
    • 1 büyük bardak balkabak püresi
    • 1 1/4 bardak daha un
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1/4 çay kaşığı hindistan cevizi
    • 1/4 çay kaşığı soda
    • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 vanilya
    • Üstüne serpmek için
    • Pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Balkabağını soyup doğrayın. Bir çatal ile ezebileceğiniz kadar yumuşaklığa gelmesi için, az şekerli suda kaynatın.


      Un, tarçın, hindistan cevizi, kabartma tozunu, tuzu ve vanilyayı yani tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.

      Mikserde, tereyağı ve şekeri krema haline gatirin.İki yumurta, ılık süt ve kabak püresini ekleyin ve karıştırın. Son olarak, kuru malzemeleri ekleyin.

      Kek kalıbınızı yağlayıp unlayıp kek hamurunuzu dökün. Fırında 170 derece 50 dakika, kürdan batırdığınız da kuru çıkana pişirin. Soğumaya bırakın.

      Servis etmeden önce ters çevirip pudra şekeri serpin.Afiyet olsun.