Krepli Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Krep için
    • 1 su bardağı süt
    • 4 çorba kaşığı un
    • 1 yumurta
    • Krema için
    • 1/2 litre süt
    • 2 çorba kaşığı un
    • 1 portakal kabuğu rendesi
    • 3/4 bardak şeker (veya 20 adet tatlandırıcı)
  • Yapılışı

    1. Süt, yumurta, un çırpılır. Teflon bir tava kızdırılıp birer kepçeden 3 e ayrılan krep hamurundan bir kepçe tavaya dö­külür, önlü arkalı pişirilir. Bu şekilde 3 krep yapılır.

      Diğer yanda süt, un, şeker ve portakal kabuğu rendesi karıştı­rılarak pişirilir. Hazırlanan kreplerden ilki kelepçeli küçük bir kalıba konulur. Muhallebinin 1/3ü ilk krepin üzerine dökülür. 2 krep konulur, biraz daha muhallebi dökülür. 3 krep konu­lur, kalan muhallebi en üste dökülür.

      Soğumaya bırakılır. Soğuyan pastanın üzeri zarları soyulmuş portakal dilimleri ile süslenir. Servis yapılır.