Çatal  tarifi
  • Malzemeler

    • 2 çay bardağı zeytinyağ
    • Yarım çay bardağı toz şeker
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 adet yumurta
    • 1 çorba kaşığı mahlep
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 125 gram margarin
    • 3.5 su bardağı un
  • Yapılışı

    1. Büyük bir yoğurma kabının içine margarini alıp küçük küçük parçalara bölelim.Daha sonra diğer malzemelerimizide katalım.Güzelce karıştıralım yoğuralım.Biraz cıvık bir hamur olacaktır.

      Yağlı kağıt serili tepsimize parmak kalınlığında hamurdan çubuklar oluşturarak çatal şekilimizi yapalım.Aralarda boşluk bırakarak bütün çatallarımızı güzelce yerleştirelim.Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim.

      180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

      Afiyet olsun.