Kakaolu kadayıf tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kakaolu kadayıf tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 300 gram kadayıf
    • 4 çorba kaşığı sıvıyağ veya tereyağ
    • 2 çorba kaşığı kakao
    • Arası için
    • 2 su bardağı kırılmış ceviz
    • Şerbeti için
    • 3.5 su bardağı toz şeker
    • 2.5 su bardağı su
    • Yarım limon suyu
  • Yapılışı

    1. Kadayıflarımızı 2-3 cm. uzunluğunda kesip bir kap içinde kakao ve sıvıyağ ile güzelce harmanlıyoruz.

      Yağladığımız borcam içerisine bastıra bastıra yarısını yerleştiriyoruz. Sonra orta kata cevizimizi veya fındıkta olabilir güzelce serpiyoruz. Dilerseniz tereyağ parçalarıda koyabilirsiniz. Sonra diğer yarısını da bastırarak düzletip fırında 200 derecede kadayıflarımızı kızartıyoruz.

      Şerbetimizi içinse şekeri ve suyu kaynayıp limonumuzu sıkıp 5 dk. daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Bir yerde ılınmasını bekliyoruz.



      Tatlımızda yağlı kağıt yardımı ile borcamımıza alta kalan tarafı üste gelecek şekilde çevirip ılıyan şerbetimizi eşit bir şekilde gezdiriyoruz.

      Kadayıf tatlımız şerbeti çekince dondurma veya kaymak ile servis edebilirsiniz.

      Afiyet olsun.