Hamsi çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram ayıklanmış hamsi
    • 2 çorba kaşığı un
    • 1 adet kuru soğan
    • 3 adet domates
    • 2 adet defne yaprağı
    • 1 çorba kaşığı tereyağ
    • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 adet limon
    • 1 adet havuç
    • 1 adet kereviz
    • Su
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Balıkların kılçıkları çıkarılıp mini kminik kesilir.2-3 defa sudan geçirilip daha sonra 20 ye kadar sayılarak sıcak suda tutulup süzülür.
      Böylece siyah suyu çorbaya çıkmaz.

      Kereviz ve havuç rendelenir.Soğanlar minik mini kesilip yağda sotelenir.Daha sonra unda eklenerek 4-5 dk. kokusu gidene kadar çevrilir.

      Rendelenmiş sebzelerde katılıp iyice yağda kavrulur.Daha sonra domates küpleri ,sarimsak rendeside ilave edilir.



      Yeteri kadar sıcak su ilave edilip defne yaprağı ve tuzu eklenip sebzeler iyice yumuşayana dek çevrilir.En son limon suyu hamsiler ve karabiberi ilave edilip 5-6 dk. pişirilir.Kıyılmış maydanoz serpilip servis edilir.

      Afiyet olsun.