Tavuklu kral kumpiri tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram tavuk göğsü
    • 4 adet iri boy patates
    • 1 fincan siyah zeytin dilimi
    • 1 tatlı kaşığı hardal
    • Turşu dilimleri
    • 1 kutu mısır konservesi
    • 1 kavanoz bezelye konservesi
    • 100 gram pastırma
    • 2 diş sarımsak
    • Tuz
    • Karabiber
    • Pulbiber
    • Kekik
    • Ketçap
    • Mayonez
  • Yapılışı

    1. Patateslerimizi yıkayıp kurulayıp içi yağlanmış aliminyum folyo ile saralım.

      190 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.Fırından çıkartın.

      Biraz yağda pastırma ve sarımsağı soteleyin.

      Ayrı bir yerdede parça parça kestiğiniz tavuk etlerini karabiber, pulbiber ,kekik,tuz ve sıvıyağ ile pişirin.

      Patateslerin ortasını yarıp tereyağ ile içini güzelce karıştırın.Tuz ile tat verin.

      Tüm malzemelerden isteğinize göre doldurup ketçap ve mayonez ile süsleyip servis edin.

      Afiyet olsun.