Tavuklu bulgur pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg tavuk göğsü
    • 350 gram bulgur
    • 1 adet soğan
    • 1 adet kırmızı biber
    • Yeşillik (maydanoz dereotu ve yeşil soğan öğeler)
    • Yemeklik sıvı yağ
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Tavuk göğsü etimizi küçük küçük keselim.

      Tavada öncelikle yemeklik doğradığımız soğanları yağda kavuralım. Sonra tavuk etlerimizi ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Tavuk etleri suyunu çekince kırmızı biberimiz de ekliyelim.

      Bir yandan da yeşil soğan, maydanoz ve dereotu ince ince kıyalım.

      Bulgurumuzu ilave edip 3-4 dk. yağda etlerle birlikte çevirip tuz ve karabiber serpip yeteri kadar sıcak suyu ekleyip kapağını kapatalım.

      Pilavımız pişip ılınıca yeşilliklerimiz ile karıştırıp servis edelim.

      Afiyet olsun.