Patates Salatası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg patates
    • 2 adet havuç
    • Yarım demet maydanoz
    • Yarım demet yeşil soğan
    • 2 limon suyu
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 8-10 adet dilimlenmiş siyah zeytin
    • 1 yemek kaşığı tuzot
    • 6-7 dilim salam
  • Yapılışı

    1. Patatesleri kabukları ile haşlayın. Haşlama suyuna 1 yemek kaşığı tuzot ilave edin.

      Zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırın.

      Patatesleri soyup rendeleyin. Havuçları haşlayıp püre haline getirin.

      Maydanoz ve yeşil soğanı ince kıyın. Patates püresini 3 eşit parçaya ayırın.

      Bir parçasına havuç püresini karıştırıp zeytinyağlı sostan katın.

      Diğer yarısına kıyılmış soğan, salam ve maydanozu ilave edin. Kalan patateslere zeytin dilimlerini ilave edip her 3 malzemeyi iyice karıştırın.

      Bir kalıba şeffaf folyo serin. Önce havuçlu, sonra soğanlı, en üste zeytinli püreyi iyice bastırarak yayın.

      Üzerini kenardan sarkan folyolarla kapatın. Buzdolabında dinlendirip dilimleyip servis yapın.