Üç renkli tatlı tarifi
  • Malzemeler

    • Kek için
    • 2 yumurta
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 1 çorba kaşığı kakao
    • Yarım çay bardağı sıvıyağ
    • Yarım çay bardağı süt
    • 1 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • Kreması için
    • 4 su bardağı süt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 çorba kaşığı un
    • 1 çorba kaşığı nişasta
    • 1 çorba kaşığı pirinç unu
    • 1 paket vanilya
    • Havuçlu kat için
    • 5 adet havuç (500 gr.)
    • 1 su bardağı su
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
    • Üzeri için
    • Yeşil fıstık
    • Hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Öncelikli kek malzemelerini güzelce çırpıp yağladımız diktörtgen bir borcamda 180 derecede pişirelim.

      Krema içinse bir tencerede süt, toz şeker ,un, nişasta ,pirinç unu ,vanilyayı karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

      Havuçları bir su bardağı su haşlayıp daha sonra blendırdan geçirip püre haline getirin.

      İçerisine biraz su ile açılmış nişasta ,toz şekeri ilave edip koyulaşana dek pişirin.Gerekirse tadını kontrol ederek biraz daha şeker ekliyebilirsiniz.

      Pişen kekin üstüne önce beyaz kremayı sonra havuçlu pudingi güzelce yayın.

      Hindistan cevizi ile kare şeklinde süsleyip karelerin ortasına antep fıstığı yerleştirin.

      2-3 saat buzdolabında dinlendirin.

      Afiyet olsun.