EVDE HAMBURGER tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram kıyma
    • 1 adet soğan
    • 1-2 diş sarımsak
    • 2 dilim ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek
    • arzuya göre 5-6 dal maydanoz
    • tuz ve karabiber
    • Kızartmak için
    • Sıvıyağ
    • Servis için
    • hamburger ekmeği
    • kıvırcık yaprakları
    • 2 adet haka dilimlenmiş sert domates
    • salatalık turşusu
    • patates kızartması
    • ketçap ve mayonez
  • Yapılışı

    1. Soğan, sarımsak, ekmek ve maydanozu varsa geniş hazneli mutfak robotunuzdan geçirin veya incecik doğrayın.
      Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip hepsi birleşip hamur haline gelene kadar yoğurun. (Varsa mutfak robotunuzda bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.)
      Köfte hamurunu 4 yada 5e ayırın ve hamburger ekmeğinizin genişliğinde köfteler yapın.
      Tercihen yapışmaz yüzeyli tavada her iki tarafını kızartın.
      Domates dilimlerinide isterseniz aynı tavada 10-15 saniye çevirerek hafif pişirebilirsiniz.
      Ayzuya göre ısıttığınız tos ekmeklerine önce birkaç yaprak kıvırcık yerleştirin.
      Köfteleri ve domatesleri üzerine koyup damak zevkinize göre ketçap ve mayonezle tadlandırın veya sade bırakın.
      Enlemesine kestiğiniz salatalık turşularını ilave edip hamburgerin üst kapağını kapatın.
      Patates kızartması ve turşu ile servis yapın.