ELMALI TART tarifi
  • Malzemeler

    • 8 kahve fincanı un
    • 200 gram Margarin (yumuşak)
    • 1 adet Yumurta
    • 1 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 kahve kaşığı kabartma tozu
    • Limon kabuğu rendesi
    • 1 çorba kaşığı Pudra şekeri
    • 3 adet elma (ekşi)
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1/2 paket tarçın
  • Yapılışı

    1. 1. Un elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.

      2. Sonra un ile yoğrulur. Biri daha büyük olan iki parçaya ayrılır.

      3. Büyük parça yarım cm. kalınlığında açılır. 25-30 cm. çapındaki tepsiye yerleştirilir. Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür.

      4. Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir. Tarçın karıştırılmış toz şeker serpilir.

      5. Diğer hamurdan ince çubuklar yapılır. Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir.

      6. Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır.

      7. İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir. Not: Hamur şöyle hazırlanabilir. 1. 15 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı pirinç unu ile karıştırılıp ortası açılır.

      2. 250 gr. margarin, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (3-4-5-6-7 nolu işlem aynen yapılır. )