SICAK ÇİKOLATA PERİSİ Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

SICAK ÇİKOLATA PERİSİ tarifi
  • Malzemeler

    • 1 poşet Krem Şanti
    • 200 ml (1 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
    • 200 ml (2 çay bardağı) süt
    • 4 poşet Sıcak Çikolata Tadında
    • 200 ml (2 çay bardağı) kaynar su
    • 3 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 4 damla Dr. Oetker Acı Badem Aroması
    • Süslemek için
    • 1 poşet Glazür - Bitter
  • Yapılışı

    1. Süslemede kullanacağınız glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin.

      Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Buzdolabında bekletin.

      2 çay bardağı sütü kaynatıp ocaktan alın. Kahveyi ilave edip karıştırın.

      2 çay bardağı kaynar suyu büyük boy 4 adet fincana paylaştırın. Üzerlerine birer poşet sıcak çikolata tadında boşaltın. Eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız kahveli sütü, tarçın ve acı badem aromasını paylaştırın ve kısa bir süre daha karıştırın.

      Krem şantiyi krema sıkma torbasına doldurun. Kupların üzerine şekilli olarak sıkın.

      Glazür poşetini sudan maşa ile çıkartın, kenarından kesin ve krem şantilerin üzerine dökün. Bekletmeden servis yapın