Etimekli kayısılı tatlı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Etimekli kayısılı tatlı tarifi
  • Malzemeler

    • Muhallebisi için
    • 1 litre süt
    • 8 çorba kaşığı irmik
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 çorba kaşığı nişasta
    • 1 kase kuru kayısı
    • 1 limon kabuğu rendesi
    • Üzeri için
    • 2 su bardağı kayısı suyu
    • 2 çorba kaşığı nişasta
    • Etimek şerbeti için
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Toz şekeri öncelikle rengi koyulaşana yani karamelize olana dek pişirin.Daha sonra suyu ekleyin.Bir an katılaşacaktır.Yvaş yavaş karıştırarak tekrar erimesini sağlayın.

      Bir borcama etimekleri dizin.Üzerine karamelize şerbeti gezdirin.

      Muhallebisi için tüm gerekli mazlemeleri karıştırıp pişirin.Kuru kayısılarıda minicik keserek içine katın.Muhallebimiz koyulaşınca ateşten alıp etimeklerin üzerine dökün.

      En son üstü için kayısı suyu ile tepeleme 2 çorba kaşığı nişastayı pişirin.Koyulaşınca muhallebi katının üzerine dökün.



      Buzdolabında bir müddet soğutup servis yapın.

      Afiyet olsun.